欢迎来到莲山课件网!

您当前的位置:

河南洛阳2019-2020学年高二下学期物理试题周练(Word,含答案)

2020届高三下期理科英语定时训练

A

Need a fall fix? Try one from these great places.

1. Mackinac Island, Michigan

The only way to reach this famed car-free island is by boat and ferry, and once visitors arrive, they are attracted by the history, scenery and fall colors. “It’s a throwback to years past, a little town, and there’s a big state park as well,” Blackwell says. “ You’re allowed to have boats all around the island.”

2. Tellico Lake, Tennessee

With nearly 400 miles of shoreline, this waterway flowing out of the Great Smoky Mountains is largely unexploited, well-protected in its natural state. Fall visitors find a range of colors reflecting in the clean waters, says Blackwell, who vacationed in the area with his family as a child. “The thick forest there just allows you to see more greenery and wildlife."

3. Dillon Reservoir, Colorado

With an hour from Denver, this lake is home to what claims to be the nation's highest sailing club, at an altitude of more than 9,000 feet. Marinas in the towns of Dillon and Frisco make it easy to get out on he water and to see the bright yellows and golds of fall leaves. “ People are surprised that there's boating in Colorado, and you can see the mountains just before the snowball," Blackwell says.

4. Lake Monroe, Indiana

The state’s largest lake is surrounded by more than 13,000 acres of protected forest and three recreation areas, making it an ideal place to see fall colors, particularly from oaks and the tulip poplar, the state tree. “ It’s a gem (宝石) in southern Indiana," says Blackwell, who grew up in the area. “There are lots of different activities: canoeing, kayaking and fishing.”

1. What is special about Mackinac Island?

A. It’s like a modern city. B. Visitors can’t take a boat around it.

C. Visitors can see various wildlife there. D. Visitors can’t go there by cars.

2. Which is suitable for someone looking for an undeveloped place for vacation?

A. Mackinac Island, Michigan. B. Tellico Lake, Tennessee.

C. Dillon Reservoir, Colorado. D. Lake Monroe, Indiana.

3. What do the four places have in common?

A. Blackwell once travelled there. B. They are all famous tourist destinations.

C. They are surrounded by thick forests. D. Visitors can enjoy fall colors there.

B

When HarmonyOs, the Chinese self-developed operating system for Huawei mobile devices, was released on Aug 9, it quickly became a hot topic on social media. Many believe it not only represents the rise of the country as a tech power, but also shows respect to classical Chinese culture by naming the system "Hongmcng " in Chinese.

"Hongmeng" is a classical word from Zhuangzi. In the ancient times of Chinese legend and myths (神话),“Hongmeng" was used to describe the original state of the universe before matter existed. For HarmonyOS, "Hongmeng" indicates the developers’ aim to make an innovative?operating system, unlike any other.

Besides "Hongmeng'", Hunwei has also registered many of its products under the names of legendary creatures from Chinese myths. For example, the company's Kirin mobile chip got its name after a lucky monster called "Qilin". ?And its server chip is calked "Kunpeng”, a creature that changed from a fish into a giant bird.

Many Chinese Internet users and media have praised Huawei's use of these names," as they stand for Chinese wisdom and ancient people’s imagination and spirit of exploration”, Global Times noted.

In fact, Huawei is not alone in using traditional culture for modern ventures. Ne Zha, the new film, also portrays traditional culture in a modern context. The movie is loosely based on the well-known work of classical Chinese myth The Investiture of the Gods. Earlier this month it became the biggest animated movie in China and was called “ the glory of domestic anime (国产动漫)”.

Indeed, the long history and splendid classic works have given China a profound culture. Myths and legends are the creative works of tremendous imagination. As Global Times put it, today by revisiting a modern context, “ ancient myths has the power to inspire imagination in young people”. After all, imagination is the beginning of creation.

4. What do we know about HamonyOS?

A. Its release raised a storm of objections.

B. It is named after creature in myth.

C. It combines high technology and culture.

D. It's the best operating system.

5. Which of the following best explains "innovative” underlined in Paragraph 2?

A. creative B. modern

C. popular D. intelligent

6. How do the public think of Huawei's use of the names?

A. Confused. B. Unexpected.

C. Approving. D. Doubtful.

7. What can be inferred from the last two paragraphs?

A. The film Ne Zha is not adapted from myths.

B. The film Ne Zha is a big hit.

C. More businesses follow Huawei's lead.

D. Ancient myths is a good choice for entertainment.

C

People who sleep fewer than six hours a night are more likely to die early, researchers in University of Warwick have found in a recent study. They discovered that people who slept for less than six hours each night were 12% more likely to die before the age of 65 than those who slept the recommended six to eight hours a night.

The researchers pointed out that previous studies had shown that the lack of sleep was associated with problems like heart disease and high blood pressure. However, the researchers also found that sleeping too much was linked to an early death. Those who slept for more than nine hours a night were 30% more likely to die early, as an article in the latest Sleep?suggested. That directly contradicts another passage in the same journal last month suggesting that people who slept for ten hours or longer a night were more likely to live to 100. This was thought to be because people who lived into extreme old age were healthier and therefore slept better.

However, the authors of the latest research contradicted this and suggested that long sleep was a sign of underlying illnesses such as depression and low levels of physical activity. Professor Francesco Cappuccio at the University of Warwick said: “While short sleep may represent a cause of ill-health, long sleep is believed to represent more an indicator of ill-health.”

He also mentioned: “Modern society has seen a gradual reduction in the average amount of sleep people take, and this pattern is more common among full-time workers, suggesting that it may be due to social pressures for longer working hours. On the other hand, the worsening of our health is often accompanied by an extension of our sleeping time.”

“Consistently sleeping six to eight hours per night may be good for health. However, whether to achieve the goal depends on various factors such as the environment as well as measures of public health aimed at favourable changes of the working environments,” Professor Francesco Cappuccio added.

8. What did researchers in University of Warwick find?

A. People who sleep fewer than 6 hours each night die before 65.

B. Sleeping for more than 9 hours a night does good to one’s health.

C. Six to eight hours’ sleep can be appropriate for people.

D. People at an old age are healthier because they sleep longer.

9. What is Professor Francesco Cappuccio most likely to agree with?

A. Long sleep is what causes our health problems.

B. Modern people sleep less because they work longer.

C. Our health becomes worse because we sleep less.

D. How long we sleep depends on our education.

10. What did the researcher think may help people have proper sleep?

A. Social pressure. B. Longer working hours.

C. Extension of sleeping time. D. Changes of working environments.

11. What can be the best title for this passage?

A. How Long Should We Sleep B. Longer Sleep Makes Better Health

C. Time to Sleep Early D. The Importance of Sleep

D

Imagine a school where self-awareness is celebrated, students are encouraged to solve maths problems by writing on the walls and applying learned lessons to real life is more important than homework. These are a few of the concepts that makes Space of Mind School unique.

Located in a home built in 1896 in Florida, US, the program serves students in grades 2 through 12 and will accept kindergarten students next year. It also offers an after-school program for students who attend traditional schools, as well as evening programs for adults and educators and weekend events for families.

There is a different atmosphere from that of a traditional school building. Tables and brightly colored walls are white boards. In the science room, students are studying climate changes at a weather station, while in the music room, a student is solving an equation (等式) with his academic coach while he connects music theory and maths.

The daily schedule at the school also stands out. “ We don’t assign boring or exhausting homework.” said Space of Mind founder and CEO Ali Kaufman. “ Instead of homework, we ask that they go home and take a video of themselves applying a lesson they learned or cooking a meal for their family that they learned how to make at school.”

For lunch, instead of traditional cafeteria dishes such as pizza, the school offers organic meals made out of products from local gardens and farms. “ Our students also run a business at the Delray Beach Green Market on Saturdays so they can understand sustainable living practices and how to run a business,” Kafman said.

“ We are also the first school program in Florida to start and end each day with 15 minutes of meditation (冥想),” Kaufman said. “ The positive results we have been seeing in the students from meditation are amazing. We are really about infusing?social, emotional and creative skills with academic and life skills.”

12?Space of Mind School_________.

A. assigns no homework. B. urges students to use what they learn.

C. teaches students to earn money in class. D. focuses on knowledge learning.

13. What can be inferred from the last paragraph?

A. Yoga enjoys great popularity in US.

B. The practice of meditation is amazing.

C. The meditation session lasts 15 minutes daily.

D. The students benefit from meditation.

14. The underlined word “infusing" in the last paragraph probably means______.

A. emphasizing B. checking

C. developing D. helping

15. What is the text mainly about?

A. What makes Space of Mind School outstanding.

B. Why Space of Mind School is popular in US.

C. How the after-class programs of space of Mind School are organized.

D. How Space of Mind School cultivates students' life skills.

第二节?(共5小题,每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Make Your Fitness Resolutions Stick

Last year, the most common New Year’s resolution was fitness-related. A study showed that roughly 50 million Americans pledged (发誓) to increase activity and lose weight. ___16___, success was hard to achieve. Two months later, only 37 percent of people in their 20s and 16 percent over age 50 had kept to their new fitness habit.

___17___, the benefits of such a change are clear. There is no question that exercise plays a role in the prevention and treatment of many diseases. Weekly exercise routines have been shown to reduce rates of depression and anxiety, lessen risk of heart attack and stroke, and reduce the prevalence of diabetes.

___18___. It’s suggested that 150 minutes per week of moderate intensity exercise like swimming, of 75 minutes per week of intense exercise, like jogging, should be the minimum amount of exercise needed to achieve maximum medical benefits.

Often the best way to increase your exercise is to incorporate (融合) movement into your everyday life. On average, urban citizens who walk by walk, bike or public transportation are fitter than suburban citizens who drive to work. Besides, taking the stairs instead of the elevator also helps. ___19___.

Whether you resolve to work out at your local gym three times a week, take 10, 000 steps a day or give your dog an extra walk every day, what matters most was not your commitment to exercise but your sticking to it. ___20___.

A. While they have good intentions

B. Although behavior change is tough

C. However hard they try to make a change

D. There is always one type of exercise that you are fond of

E. So commit to something you love and keep to your fitness habit

F. They are good ways to increase the amount of your movement every day

G. The best form of exercise is the type that someone will consistently perform

第三部分?英语知识运用(共两节,?满分45分)

第一节????完形填空(共20 小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C, D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Trees have always held much attraction for people. They are the ___21___?and biggest life-forms on our planet and one of the most beautiful. As a direct ___22___with thousands of years of history, trees appear in many religions and have ___23___?artists over the years.

When I was a child I ___24___a science fiction story that made me think about trees in a new way. In the story, ___25___?from an advanced civilization come to our planet and their spaceship ___26___in the middle of a forest. The aliens (外星人) have a long ___27___with the trees of the forest and then leave, ___28___to think that the inhabitants (居民) ?of Earth are noble, intelligent and peaceful.

Trees ___29___a lot about being part of a community and how cooperation is better for a society than ___30___. Scientists are only just beginning to understand how it all ___31___, but we now know that trees growing together share all of the available resources (资源) with each other. So, strong trees in a good ___32___?will share food and water with ___33___?trees that receive less sunlight. By ___34___, a community of trees makes itself stronger. The ___35___of giant redwood trees, for example, grow together under the ground. It’s as if they are ___36___hands. This means that they are ___37___stronger when there are heavy winds or floods.

We all acknowledge that trees are ___38___?for the environment and the survival of our ___39___. Perhaps they have even more to ___40___?us in the future.

21. A. kindest B. oldest C. heaviest D. fittest

22. A. link B. league C. culture D. agreement

23. A. governed B. sponsored C. inspired D. tricked

24. A. took in B. came across C. set aside D. kept up

25. A. workers B. researchers C. visitors D. invaders

26?A. lands B. drops C. flies D. shoots

27. A. translation B. word C. cooperation D. conversation

28. A. curious B. happy C. desperate D. grateful

29. A. get B. know C. afford D. send

30. A. regulations B. management C. competition D. construction

31. A. learns B. ends C. grows D. works

32. A. position B. manner C. rank D. model

33. A. lower B. slower C. weaker D. cheaper

34. A. pulling back B. bringing up C. fighting back D. teaming up

35. A. branches B. fruits C. leaves D. roots

36. A. holding B. clapping C. waving D. raising

37. A. nearly B. really C. only D. merely

38. A. popular B. suitable C. vital D. normal

39. A. city B. country C. continent D. planet

40. A. offer B. take C. pay D. study

第二节(共?10 小题;每小题?1.5 分,满分?15分)

阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

I recently heard a story about a famous scientist. When he ___41___(ask) why he was able to succeed, he gave the answer. It all came from an experience with ____42____?mother when he was about two years old. “I was trying to get a bottle of milk from the fridge when I lost the bottle and it fell, spilling (溢出) the milk all over the floor-a sea of milk! I got ____43____?(frighten) and I didn’t know what to do!” he said.

Instead of ____44____(punish) him, his mother asked him to play in the milk for a while. Then she said, “ You know, we failed in how to ____45____(successful) carry a big milk bottle with two tiny ____46____(hand) just now. Let’s go out in the yard and fill the bottle ___47___?water to see if you can discover a way to carry it.”

This famous scientist then remarked that it was at that moment that he ___48___(know) he didn’t need

to be afraid to make mistakes ____49____?were actually opportunities for learning something new. Even if the experiment “doesn’t work”, we usually learn something ___50___(value) from it

第四部分?写作(共两节??满分35

第一节?短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分

During the National holiday, I tried a new way to explore the Forbidden City, where left me deep impression. To avoid waste time buying a ticket on the spot, I made a reservation online. I got my ticket from a machine without difficulty and start the exploration. I was deep attracted by the grand architecture. To my excited, I could scan the QR codes to get detailed informations. With the VR glasses on, I even found me back to the time when the palace was under construction. How impressive! I found the Forbidden City both traditional or modem because of our history is made alive here.

第二节?书面表达(满分25分)

52.假定你是李华,你校学生会将举行“我和我的祖国”微电影作品展览活动。你的英国朋友Peter很感兴趣,来信询问相关事宜。请你写一封回信并邀请他参加。要点如下:

1. 活动介绍;

2. 作品要求;

3. 欢迎Peter参加。

注意:1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

参考词汇:微电影??microfilm

Dear Peter,

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Looking forward to your participation

Yours

Li Hua

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?????????????????????????????????????参考答案

A

【答案】1. D ???2. B ???3. D

【解析】

这是一篇广告。文章介绍了四个适合秋季度假的地方。

1题详解】

细节理解题。根据第二段中的“The only way to reach this famed car-free island is by boat and ferry”可知,到这个著名的无车岛的唯一途径是乘船和渡船。即:无法通过乘汽车到达该岛。故选D

2题详解】

推理判断题。根据第三段中的“With nearly 400 miles of shoreline, this waterway flowing out of the Great Smoky Mountains is largely unexploited, well-protected in its natural state”可知,Tellico Lake基本上未被开发,得到了很好的保护,一直处于自然状态。因此,该地适合那些想到未被开发的地方度假的人们。故选B

3题详解】

细节理解题。根据第二段中的“they are attracted by the history, scenery and fall colors”,第三段中的“Fall visitors find a range of colors reflecting in the clean waters”,第四段中的“and to see the bright yellows and golds of fall leaves”和第五段中的“making it an ideal place to see fall colors”可知,在这四个地方都可以看到秋天的色彩。故选D

?

B

【答案】4. C ???5. A ???6. C ???7. B

【解析】

这是一篇新闻报道类文章。中国自主研发的华为移动设备被命名为“Hongmeng”,体现了现代技术和中国文化的结合。文章对这一命名进行了阐释。

4题详解】

细节理解题。根据第一段中的“Many believe it not only represents the rise of the country as a tech power, but also shows respect to classical Chinese culture by naming the system "Hongmeng " in Chinese”可知,许多人认为,它不仅代表了中国作为科技大国的崛起,而且通过将该系统命名为“Hongmcng”来表达对中国古典文化的尊重。由此可知,在很多人看来,它将科技和文化结合在了一起。故选C

5题详解】

词义猜测题。根据第二段中的“"Hongmeng" indicates the developers’ aim to make an innovative?operating system, unlike any other”可知,"Hongmeng"与其他操作系统不一样,由此可知,该操作系统是创新性的。结合选项,A选项符合题意。故选A

6题详解】

推理判断题。根据第四段中的“Many Chinese Internet users and media have praised Huawei's use of these names”可知,公众表扬这个名字。由此可知,他们是赞成这个名字的。故选C

7题详解】

推理判断题。根据倒数第二段中的“Earlier this month it became the biggest animated movie in China and was called 'the glory of domestic anime (国产动漫)'”可知,本月早些时候,《哪吒》成为了中国最大的动画电影,被称为国产动画的荣耀。由此可知,《哪吒》这部电影非常成功。结合选项,B选项符合题意。故选B

?

C

【答案】8. C ???9. B ???10. D ???11. A

【解析】

【分析】

这是一篇新闻报道。华威大学的研究人员经过研究发现,每晚睡眠不足6小时的人死亡风险更大,每晚睡68小时最合适,而每晚睡10小时或更长时间的长睡眠则被认为更能代表健康不良的一个指标。

8题详解】

推理判断题。根据第一段中的They discovered that people who slept for less than six hours each night were 12% more likely to die before the age of 65 than those who slept the recommended six to eight hours a night.可知,研究者们发现,每晚睡眠不足6小时的人在65岁之前死亡的可能性比那些每晚睡足68小时的人高出12%。由此可知,每晚睡足68小时是比较合适的。故选C

9题详解】

推理判断题。根据倒数第二段中Modern society has seen a gradual reduction in the average amount of sleep people take, and this pattern is more common among full-time workers, suggesting that it may be due to social pressures for longer working hours.可知,Professor Francesco Cappuccio认为:现代社会中,人们的平均睡眠时间逐渐减少,这种模式在全职工作者中更为常见,这可能是由于社会对长时间工作的压力造成的。故选B

10题详解】

细节理解题。根据最后一段中Consistently sleeping six to eight hours per night may be good for health. However, whether to achieve the goal depends on various factors such as the environment as well as measures of public health aimed at favourable changes of the working environments.可知,能否实现每晚睡足68小时这个目标取决于环境的改变以及针对工作环境变化的公共卫生措施等多种因素。由此可知,工作环境的改变是帮助人们获得适当睡眠的方法之一。故选D

11题详解】

主旨大意题。文章第一段点明研究结果:每晚睡眠不足6小时的人在65岁之前死亡的可能性比那些每晚睡足68小时的人高出12%。下文针对这一研究结果,分析了导致这种结果的原因,解决方法等。故第一段是中心段,其余各段都以此为中心展开。故结合选项,A选项我们应该睡多长时间符合文意。故选A

【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。该文是介绍一个研究结果的,该类文章的中心一般就在第一段。因此考生根据第一段的内容直接可以概括出文章的最佳题目。

?

D

【答案】12. B ???13. D ???14. C ???15. A

【解析】

这是一篇说明文。文章介绍了Space of Mind School一些独特的理念和做法。这些使得Space of Mind School与众不同。

12题详解】

细节理解题。根据第一段中的“Imagine a school where self-awareness is celebrated, students are encouraged to solve maths problems by writing on the walls and applying learned lessons to real life is more important than homework. These are a few of the concepts that makes Space of Mind School unique.”可知,Space of Mind School推崇自我意识,学生们被鼓励通过在墙上写字来解决数学问题,并将学到的知识应用到实际生活中。故选B

13题详解】

推理判断题。根据最后一段中的“The positive results we have been seeing in the students from meditation are amazing.”可知,我们从学生的冥想中看到的积极结果是惊人的。由此可知,冥想是有好处的。故选D

14题详解】

词义猜测题。根据最后一段中的“The positive results we have been seeing in the students from meditation are amazing.”可知,冥想对学生有积极的影响。再结合划线词后的skills可知,冥想可以培养学生的社交、情感和创新技能以及他们的学术和生活技能。故选C

15题详解】

主旨大意题。第一段介绍了一些使得Space of Mind School独一无二理念。第二段是对Space of Mind School的简介。第三段介绍的是Space of Mind School与众不同的氛围。第四段介绍的是它独特的日程安排。第五段介绍的是其独特的午餐。最后一段介绍了其首创的冥想活动。这些都使得Space of Mind School与众不同,独一无二。综上,文章主要介绍了使得Space of Mind School突出的因素。故选A

?

第二节?(共5小题,每小题2分,满分10分)

【答案】16. A ???17. B ???18. G ???19. F ???20. E

【分析】

这是一篇说明文。文章就如何坚持你的健身计划提出了几点建议。

16题详解】

根据上一句A study showed that roughly 50 million Americans pledged (发誓) to increase activity and lose weight.(一项研究表明,大约有5000万美国人承诺增加活动和减肥。),再根据下一句success was hard to achieve.(成功难以实现。)A项:While they have good intentions(尽管他们有良好的意愿)承上启下。故选A

17题详解】

根据下一句the benefits of such a change are clear.(这种改变的好处是显而易见的)B项:Although behavior change is tough(尽管行为改变很难)与下文形成让步关系,符合语境。故选B

18题详解】

根据下文It’s suggested that 150 minutes per week of moderate intensity exercise like swimming, of 75 minutes per week of intense exercise, like jogging, should be the minimum amount of exercise needed to achieve maximum medical benefits.(建议每周150分钟的中等强度运动,如游泳,每周75分钟的高强度运动,如慢跑,应该是获得最大健康效益所需的最低运动量。)可知,该空引出下文,G项:The best form of exercise is the type that someone will consistently perform(最好的锻炼方式是坚持锻炼)符合本段文意。故选G

19题详解】

根据上文On average, urban citizens who walk by walk, bike or public transportation are fitter than suburban citizens who drive to work. Besides, taking the stairs instead of the elevator also helps.(平均而言,步行、骑自行车或乘坐公共交通工具的城市居民比开车上班的郊区居民更健康。此外,用楼梯代替电梯也有帮助。)以及处于本段末尾推知,F项:They are good ways to increase the amount of your movement every day(它们是增加你每天运动量的好方法)对上文列举的总结。故选F

20题详解】

根据上文Whether you resolve to work out at your local gym three times a week, take 10, 000 steps a day or give your dog an extra walk every day, what matters most was not your commitment to exercise but your sticking to it.(无论你决定每周去当地的健身房锻炼三次,每天走一万步,还是每天多遛狗,最重要的不是你对锻炼的承诺,而是你的坚持。)E项:So commit to something you love and keep to your fitness habit(所以,做你喜欢的事情,保持你的健身习惯)与上文是因果关系。故选E

【点睛】七选五的解题技巧之一是根据上下文词汇来锁定线索。即:要关注空白前后的名词和动词,然后在选项中查找它们的近义词、反义词、同义词、同类词等。其次是一些专有名词,比如说数词、代词、时间、年代、地点/名称等。例如,第4小题F选项中的they则对应上文中提到的那些活动。

?

第三部分?英语知识运用(共两节,?满分45分)

【答案】21. B ???22. A ???23. C ???24. B ???25. C ???26. A ???27. D ???28. B ???29. B ???30. C ???31. D ???32. A ???33. C ???34. D ???35. D ???36. A ???37. B ???38. C ???39. D ???40. A

【解析】

【分析】

这是一篇说明文。文章介绍了树木的重要意义。树木懂得合作,它们通过合作,使自己的变得更强大。

21题详解】

考查形容词词义辨析。句意:它们是地球上最古老、最大的生命形式,也是最美丽的生命形式之一。A. kindest善良的; ???B. oldest老的; ???C. heaviest沉重的; ???D. fittest合适的。树木自古就有,因此它们是最古老的生命形式之一。故选B

22题详解】

考查名词词义辨析。句意:作为与数千年历史的直接联系,树木出现在许多宗教中,多年来启发了艺术家。A. link联系,连接; ???B. league同盟,联盟; C. culture文化; ???D. agreement协议。树木出现在很多宗教中,启发了很多艺术家,由此可知,树木和数千年的历史密切相关。故选A

23题详解】

考查动词词义辨析。句意:作为与数千年历史的直接联系,树木出现在许多宗教中,多年来启发了艺术家。A. governed统治,支配; ???B. sponsored资助,赞助; ???C. inspired鼓舞;启发 ???D. tricked欺骗,哄骗。树木与数千年的历史密切相关,会启发艺术家。故选C

24题详解】

考查动词短语辨析。句意:当我还是个孩子的时候,我遇到了一个科幻故事,它让我以一种新的方式思考树木。A. took in吸收; ???B. came across偶然遇到,偶然发现; ???C. set aside抽出,把……置于一边; ???D. kept up跟上。作者偶然读到一个科幻故事。故选B

25题详解】

考查名词词义辨析。A. workers工人; ???B. researchers研究者; ???C. visitors参观者; ???D. invaders侵略者。根据后文中的“leave”可知,这些外星人并没有入侵地球,只是来地球参观。故选C

26题详解】

考查动词词义辨析。句意:故事中,来自先进文明的游客来到我们的星球,他们的飞船降落在森林中。A. lands登陆; ???B. drops落下; ???C. flies飞; ???D. shoots射击。外星人来到地球,他们的宇宙飞船在树林中央着陆。故选A

27题详解】

考查名词词义辨析。句意:外星人与森林中的树木进行了长时间的交谈,然后离开了,他们很高兴地认为地球上的居民是高贵的、聪明的、和平的。A. translation翻译; ???B. word词;C. cooperation ???合作;D. conversation交谈。外星人认为地球居民高贵,和平,聪明。这是他们和树木交谈之后得出的结论。故选D

28题详解】

考查形容词词义辨析。句意:外星人与森林中的树木进行了长时间的交谈,然后离开了,他们很高兴地认为地球上的居民是高贵的、聪明的、和平的。A. curious好奇的; ???B. happy快乐的; ???C. desperate绝望的,不顾一切的; ???D. grateful感激的。地球上的居民高贵,聪明,和平。外星人有了这样的认识,当然很高兴。故选B

29题详解】

考查动词词义辨析。句意:树木懂得如何作为社区的一部分,懂得合作比竞争对社会更好。A. get得到; ???B. know知道; ???C. afford支付得起; ???D. send送,派。根据下文bout being part of a community and how cooperation is better for a society可推断,该处指树木懂得如何作为社区的一部分。故选B

30题详解】

考查名词词义辨析。句意:句意:树木懂得如何作为社区的一部分,懂得合作比竞争对社会更好。A. regulations规章制度,规章; ???B. management管理; ???C. competition ???竞争;D. construction建设。根据下文中的“that trees growing together share all of the available resources (资源) with each other”可知,树木懂得合作。和合作对应的是竞争。对一个社会来说,合作比竞争更好。故选C

31题详解】

考查动词词义辨析。句意:科学家们才刚刚开始了解这一切是如何运作的,但我们现在知道,共同生长的树木彼此分享所有可用的资源。A. learns学习; ???B. ends结束; ???C. grows成长;D. works运转,运行,运作,工作。根据下文 but we now know that trees growing together share all of the available resources (资源) with each otherbut表示转折,因此推断,科学家们才刚刚开始了解这一切是如何运作的,但我们现在知道,共同生长的树木彼此分享所有可用的资源。故选D

32题详解】

考查名词词义辨析。句意:所以,在一个好的位置上的强壮的树木会和那些接受较少阳光的较弱的树木分享食物和水。A. position位置,职位; ???B. manner方式,方法; ???C. rank地位,级别; ???D. model模型。树木长在好的位置,才会长得强壮。故选A

33题详解】

考查形容词词义辨析。句意:所以,在一个好的位置上的强壮的树木会和那些接受较少阳光的较弱的树木分享食物和水。A. lower低的; ???B. slower慢的; ???C. weaker虚弱的; ???D. cheaper便宜的。树木接收的光照少,长得就。该空和前面的strong相对应。故选C

34题详解】

考查动词短语辨析。句意:通过合作,一个树木群落使自己更强大。A. pulling back撤退; B. bringing up……抚养长大; ???C. fighting back回击; ???D. teaming up合作。前两句提到,树木无论强壮与否,都共享资源。它们通过合作使其部落变得更强大。故选D

35题详解】

考查名词词义辨析。句意:例如,巨大的红杉树的根在地下一起生长。A. branches树枝;B. fruits水果; ???C. leaves叶子; ???D. roots根。由下文under the ground可推断,树根在地下一起生长。故选D

36题详解】

考查动词词义辨析。句意:就好像它们牵着手一样。A. holding拿着,握着,抓着,持有;B. clapping鼓掌,拍手; ???C. waving挥手; ???D. raising提高。前一句提到树根在地下共同生长。这就好像它们在牵着手一样。故选A

37题详解】

考查副词词义辨析。句意:这意味着当遇到大风或洪水时,它们会变得更强。A. nearly几乎; B. really真地; ???C. only仅仅; ???D. merely仅仅。根据下文when there are heavy winds or floods可推断,当遇到大风或洪水时,它们会变得更强。该空表强调,故选B

38题详解】

考查形容词词义辨析。句意:句意:我们都承认树木对于环境和我们这个星球的生存至关重要。A. popular流行的,受欢迎的; ???B. suitable合适的; ???C. vital至关重要的; ???D. normal正常的。根据常识可知,地球的生存离不开树木,树木对于环境和地球的生存至关重要。故选C

39题详解】

考查名词词义辨析。句意:我们都承认树木对于环境和我们这个星球的生存至关重要。A. city城市; ???B. country国家; ???C. continent大洲; ???D. planet行星。该处指树林对于地球的生存很重要。故选D

40题详解】

考查动词词义辨析。句意:也许它们将来会给我们更多的东西。A. offer主动提出,提供; B. take带走; ???C. pay支付; ???D. study学习。上一句提到,树林对于环境和地球的生存很重要。未来,它们可以给我们提供更多的东西。故选A

【点睛】完形填空的解题技巧之一就是要根据上下文来学会推理出最佳选项。同学们要遵循上下求索的原则来查找信息。例如第14小题中,考生可以根据上文叙述共享资源,来得出它们树木们合作这一结论。

?

第二节(共?10 小题;每小题?1.5 分,满分?15分)

【答案】41. was asked ???42. his ???43. frightened ???44. punishing ???45. successfully ???

46. hands ???47. with ???48. knew ???49. which/that ???50. valuable

【解析】

这是一篇记叙文。一位著名科学家和大家分享了他成功的一个小故事:小时候,有一次他把牛奶洒在了地板上。母亲非但没有批评他,反而让他玩了一会儿。通过这次经历,科学家明白了一个道理:犯错其实是学习新东西的机会。即使实验不成功,我们通常也能从中学到一些有价值的东西。

41题详解】

考查时态和语态。句意:当他被问到为什么他能够成功的时候,他给出了答案。主语heask之间是被动关系,该句应用被动语态。且根据主语中的gave可知,该句应用一般过去时态。故填was asked

42题详解】

考查代词。根据下文他的讲述内容可知,他谈论的是自己的妈妈对自己的影响。且该空修饰名词mother,应用形容词性物主代词。故填his

43题详解】

考查形容词。句意:我很害怕,我不知道该做些什么。get是系动词,后面接形容词作表语。且此处表示人的情绪,应用frightened。故填frightened

44题详解】

考查动名词。该空作介词of的宾语,应用动名词,故填punishing

45题详解】

考查副词。句意:刚才我们没能成功地用两只小手拎起一个大牛奶瓶。该空修饰动词carry,应用副词。故填successfully

46题详解】

考查名词。空前有two修饰,应用名词复数。故填hands

47题详解】

考查介词。句意:我们到院子里去,把瓶子装满水,看看你能不能想个办法把它搬过来。该题考查固定搭配fill sth. with sth.,意为……装满……”,故填介词with

48题详解】

考查时态。句意:这位著名的科学家接着说,就在那一刻,他知道他不需要害怕犯错,错误其实是学习新东西的机会。该空在句中作谓语,且根据上下文可知,这是发生在过去的事情,应用一般过去时态。故填knew

49题详解】

考查定语从句。____9____?were actually opportunities for learning something new”是定语从句,修饰mistakes,引导词在从句中作主语,指物,应用关系代词which/that引导该从句。故填which/that

50题详解】

考查形容词。句意:我们通常从中学到一些有价值的东西。该空修饰不定代词,应用形容词,故填valuable

?

During the National holiday, I tried a new way to explore the Forbidden City, where left me deep?impression. To avoid waste time buying a ticket on the spot, I made a reservation online. I got my ticket from a machine without difficulty and?start?the exploration. I was deep?attracted by the grand architecture. To my excited, I could scan the QR codes to get detailed informations. With the VR glasses on, I even found?me back to the time when the palace was under construction. How impressive! I found the Forbidden City both traditional?or?modem because of?our history is made alive here.

【答案】1. where 改为which

2. deep 前加a

3. waste改为wasting

4. start改为started

5.deep改为deeply

6. excited改为excitement

7. informations改为information

8.me改为myself

9. or改为and

10. 去掉of

【分析】

这是一篇记叙文。文章记叙了国庆节期间,作者用新的方法探索紫禁城的经历和感受。

【详解】第一处:考查定语从句。逗号后面非限制性定语从句,修饰the Forbidden City。引导词在从句中作主语,指物,应用关系代词which引导该从句。故将where改为which

第二处:考查冠词。impression是可数名词。该处指给我留下一个深刻的印象,故应在medeep之间加上不定冠词a

第三处:考查动词用法。avoid doing sth.意为避免做某事,是固定用法。故将waste改为wasting

第四处:考查时态。根据上下文可知,该句叙述的是发生在过去的事情,应用一般过去时态。故将start改为started

第五处:考查副词。修饰动词attract应用副词,故将deep改为deeply

第六处:考查名词。to one’s +n.表示令某人……的是,是固定搭配,其中,to是介词,后面接名词作宾语,故将excited改为excitement

第七处:考查名词。information是不可数名词,无复数形式,故将informations改为information

第八处:考查反身代词。该句主语为Ifind后面的表语则应用“I”的反身代词。故将me改为myself

第九处:考查固定搭配。both…and…意为…………”,是固定搭配。故将or改为and

第十处:考查介词。because of中,of是介词,后面接名词。在该句中,because of后是个句子,应用连词引导句子。故of多余,应去掉。

?

第二节?书面表达(满分25分)

52.假定你是李华,你校学生会将举行“我和我的祖国”微电影作品展览活动。你的英国朋友Peter很感兴趣,来信询问相关事宜。请你写一封回信并邀请他参加。要点如下:

1. 活动介绍;2. 作品要求;3. 欢迎Peter参加。注意:1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

参考词汇:微电影??microfilm

?

Dear Peter,

Hearing that you are interested in the Microfilm Exhibition Activity organized by our Students' Union. I feel it my pleasure to introduce to you some relevant information about it.

Scheduled to be held in mid-November, the activity aims to share the recorded wonderful moments of how the younger generations show their love for their motherland. So meaningful is the activity that it will surely offer us a great opportunity to embrace our cultural roots. Anyone who is interested and skilled at video-making can sign up for it. The microfilm is required to be a 15-minute one and should be handed in before the end of October.

I am convinced that it will also serve as a good chance for you to show your talent for shooting a film as well as your love for your country. Seize this chance and you won't regret it.

Looking forward to your participation.

Yours,

Li Hua

【解析】

【分析】

这是一篇提纲类作文。要求考生给Peter写一封回信,介绍学校举行的我和我的祖国微电影作品展览活动的情况,并邀请Peter参加。

【详解】本文宜分为四部分:第一部分明确写信目的。第二部分要介绍该活动,应用现在时态。内容可包括活动的举行方式,目的等内容。第三部分要介绍对作品的要求。同样宜用现在时态。第四部分要邀请Peter参加该活动。用词要恳切。

【点睛】所给范文条理清楚,内容明确。适当运用了一些较好的词汇或句式:宾语从句(that you are interested in the Microfilm Exhibition Activity),非谓语动词(organized by our Students' UnionScheduled to be held in mid-November),定语从句(who is interested and skilled at video-making)等。

?

?

?

点评:

+1
0

分享:

文档格式:doc

下载文档
版权申诉 举报

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright? 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

?

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。