欢迎来到莲山课件网!

您当前的位置:

2019年浙江湖州英语中考试卷(答案)

浙江省2019年初中毕业学业考试(湖州市)

英语试题卷

考生须知:

1. 全卷分试题卷和答题卷两部分。试题卷共8页, 答题卷共2页。全卷满分为100分,

考试时间为100分钟

2. 试题卷分卷I和卷II两部分。卷I中试题(1-56小题) 的答案填涂在答题卷上, 卷II中试题的答案写在答题卷相应的位置上, 写在试题卷上无效。

I

说明:本卷共五大题, 56小题, 满分66分。

一、听力(本题有15小题, 其中1-10小题每题1分,11-15小题每题2分, 共20分)

注意:听力共分三节。答题时,请先将答案标在试卷上,听力部分结束后,请将答案转涂到客观题答题卷上。听每段对话或独白前,你都有五秒钟的时间阅读这一小题,听完后你将有五秒钟的时间回答这一小题。

第一节:听下面五段对话, 每段对话后有1个小题,请从题中所给的A.B.C三个选项中选择正确的选项。每段对话仅读一遍。

1. Which fruit does the man want?

A. An apple.

B. A banana.

C. An orange.

2. How is Nick going to school today?

A. By bike.

B. On foot.

C. By car.

3. Who was ill last night?

A. Tom.

B. Tina

C. Jack.

4. What will the weather be like tomorrow?

A. Rainy.

B. Cloudy.

C. Sunny.

5. What's the possible relationship between the two speakers?

A. Wife and husband.

B. Teacher and student.

C. Sister and brother.

第二节:听下面两段较长对话, 每段对话后有2至3个小题, 请从题中所给的A.B.C三个选项中选择正确的选项。每段对话读两遍。

听下面一段较长对话, 回答第6一7小题。

6. Why does Grace join the group?

A. To make more friends.

B. To improve her English.

C. To share her experience.

7. How often will the group meet every week?

A. Once a week.

B. Twice a week.

C. Three times a week.

听下面一段较长对话, 回答第8一10小题。

8. How is Tim these days?

A. He is a little tired.

B. He feels terrible.

C. He looks young.

9. What does Mary suggest Tim do?

A. Work hard.

B. Take more exercise.

C. Go to bed early.

10. When is Tim going to take action?

A. Today.

B. tomorrow.

C. The day after tomorrow.

第三节:听下面一段独白, 独白后有5个小题, 请从题中所给的A,B,C三个选项中选择正确的选项。独白读两遍。

11. When was the "eat" restaurant opened?

A. One year ago.

B. Two years ago.

C. Five years ago.

12. Why is the "eat" restaurant famous?

A. It looks unusual.

B. It serves delicious food.

C. It has a special rule.

13. What can people do in the "eat" restaurant?

A. Cough.

B. Make phone calls.

C. Use body languages.

14. Who came up with the idea for the "eat" restaurant?

A. The manager.

B. An Indian.

C. The head cook.

15. What probably makes people enjoy their food better in the "eat" restaurant?

A. The taste.

B. The service.

C. The silence.

二、完形填空(本题有15小题, 每小题1分, 共15分)

阅读下面短文, 理解其大意, 然后从各题所给的A.B.C.D四个选项中选出最佳选项。

My neighbor is a doctor. He and his wife are some of the 16 people I have ever met. A few years ago, we started this kind of "favor war" where one of us would do something kind for the other, such as 17 the driveway or building a shed, and next time the other would 18__ to top it with another favor.

Yesterday morning there was about 2 or 3 feet of snow on the ground and I 19 he shoveled (铲) my driveway for me when I was out on a business trip last 20 . So I took out my shovel and took care of both our sidewalks and driveways because it was my turn to do a favor __21 . It took a while but I finished it with another favor.

That night I got a 22 on my door. It was my neighbor, He immediately shook my hand and thanked me for shoveling 23 driveway and side walk, so that he was able to get to work earlier and 24 a boy.

"As soon as I started the car early this morning, a(n) 25 came through that a young boy in our neighborhood was seriously ill. 26 , my partner and I were only about 2 minutes away, but the closest ambulance (救护车) 10 minutes," added he. "A young boy got to live his life 27

you did me that favor earlier this morning. "

It wasn't too much 28 to shovel a driveway, but what I did got a young boy to see his family again, go back to school again and live his life again.

29 favor is too small. Even the smallest favor can make the biggest 30 . One favor will always be followed by another.

16. A. nicest B. busiest C. richest D. happiest

17. A. looking for B. going down C. cleaning up D. walking across

18. A. try B. stop C. agree D. refuse

19. A. saw B. thought C. expected D. remembered

20. A. spring B. summer C. autumn D. winter

21. A. soon B. back C. again D. first

22. A. note B. kick C. gift D. knock

23. A. my B. our C. his D. your

24. A. met B. saved C. supported D. encouraged

25. A. call B. card C. letter D. invitation

26. A. Finally B. Actually C. Luckily D. Suddenly

27. A. when B. unless C. because D. though

28. A. practice B. trouble C. attention D. experience

29. A. No B. Any C. Some D. Each

30. A. choice B. progress C. decision D. difference

三、阅读理解(本题有15小题, 共23分。其中31-37小题每题1分, 38-45小题每题2分)

阅读下面短文, 从各题所给的A.B.C.D四个选项中选出最佳选项。

A

Welcome a student from France or Spain into your family!

Host a student from Spain or France and experience his/her life and culture.

Exchange students from Spain and France are looking for welcoming warm, fun and loving hosts who will share life and culture with them for a few weeks in June, July and?August. Stays can be from 3 to 6 weeks.

What to do with your exchange student

Movies / Museums / Beach / Cooking / Baking / Community projects /

Volunteering / Hanging out / Shopping / Disneyland/

anything you can think of.

Requirements to host:

Loving, active, outgoing family

One stay-at home. Or part time host parent

Teen in the home within 4 years of age of the exchange student

Willing to take students to places or interest once a week

(maybe visiting them next summer at their home countries)

If you are interested and would like more information, please contact:

Shirley Wentzell 909-918-6715

Email: [email protected]

31. Exchange students from France or Spain will possibly stay for ________ in host families.

A. 10 days

B. 5 weeks

C. 2 months

D. 1 year

32. According to the passage, we can learn that ________________.

A. exchange students will come back next summer

B. exchange students have to cook dinner by themselves

C. parents in a host family should have full-time jobs

D. teens in host families can experience different cultures

33. The text above is probably a _____________.

A. letter

B. notice

C. poster

D. diary

B

By Anna Matteo

28 January, 2019

A 3-year-old boy who was lost in the woods for two days is now safe at home with his family. But Casey Hathaway told his rescuers (救援者) that he was not alone in the rainy, freezing cold woods. He said he was with a friend - a bear.

The child went missing on January 22 while playing with friends near his grandmother's house in North Carolina. When the other children returned but Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police.

Police formed a search team to look for the young boy in the nearby woods. But two days went by and - no Casey.

Then on January 24, someone called the police saying he heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and found Casey at about 9: 30 that night. He was in good health.

Casey told the rescuers he had hung out with a black bear for two days, a bear he called his "friend".

The police officer Chip Hughes spoke with reporters from several news agencies. He said Casey did not say how he could survive in the woods for two days in the cold, rainy weather. "However," the police officer said, "he did say he had a friend in the woods that was a bear with him."

Hundreds of people helped in the search and rescue efforts, including some 600 volunteers, police and members of the army. Doctors at the medical center gave Casey some examination. He was then sent to his family on January 25.

His mother talked with reporters and thanked everyone who joined the search for her son. "We just want to tell everybody that we're very thankful that you took the time out to search for Casey," said his mother. "He is up and talking. He's already asked to watch cartoons. "

34. Who stayed with Casey in the woods during the two days?

A. A bear.

B. The police.

C. His mother.

D. The volunteers.

35. The underlined word "survive" in Paragraph 6 probably means "_____________".

A. give up

B. get lost

C. fall asleep

D. remain alive

36. What is the correct order in which these happen?

a. Someone heard a child crying.

b. The family started to look for Casey.

c. Casey played with his friends.

d. The police found Casey was in good health.

A. b-c-a-d

B. b-c-d-a

C. c-b-a-d

D. c-b-d-a

37. After Casey was sent back home, he was _________________.

A. scared

B. nervous

C. relaxed

D. surprised

C

A myth is something that is not correct, but many people believe. There are a lot of myths about the human brain.

One of the biggest myths is that we only use 10 percent of our brains. The next part of the myth is that if we can learn to use the rest of our brains, then we'll be much smarter. People say this all the time, but it's absolutely not true! The truth is that although we don't know everything about the human brain, we know that each part of it has an important function (功能) . Modern scientists think the "10 percent myth" ridiculous (荒

谬的) .

The other most popular myth is about being "right brained" or "left brained". According to this myth, people who use the right side of their brains are more artistic and creative. People who use the left side of their brains are better at math and science. This is as popular as the 10 percent myth, and it's also wrong. In 2013, a study at an A7rrerican university examined the right brain and left brain myth. According to the study, we use both sides of our brains equally (相等地). "

It's true that we use different parts of our brains for different things. We use our left side for language more, and our right side when we need to pay attention. But there is no evidence (证据) that creative people use the right side more or that scientific people use the left side more.

We've talked about myths, so let's look at a few interesting facts about the brain. First of all, the brain feels no pain. Second, about 75 percent of the brain is made of water. It's also the fattest organ in your body. Here's another interesting fact about the brain. Around the time you turn 18 years old, it stops growing.

38. The underlined word "This" 1fParagraph 3 refers to ______________.

A. the left brain myth

B. the right brain and left brain myth

C. the use of human brains

D. the study of an American university

39. According to the facts mentioned in the passage, _________ may use the left brain more.

A. Robert, who is learning English

B. Kate, who is drawing pictures

C. Jenny, who is designing clothes

D. Jacob, who is doing research

40. Which of the following is TRUE about the human brain?

A. It is growing all life long.

B. The right side is used more by artists.

C. Some parts of it are not used at all.

D. Three quarters of it is made of water.

41. The passage mainly tells about _________________.

A. the growing of the brain

B. different functions of the brain

C. right brain and left brain

D. myths and facts about the brain

D

Populations of white-tailed deer (白尾鹿) are growing rapidly in many parts of the United States. As populations grow, food becomes a problem. Many deer die of hunger. Others grow up small and unhealthy. In search of food. hungry deer move closer to where humans live. They eat farm crops, vegetables and even trees. Besides, increased numbers of deer near roads can cause traffic accidents.

People admire the grace and fast speed of deer. Most people don't want these animals to be hungry and ill. Should people take action to control the growing deer populations?

Should People Take Direct Action?

Many people think that hunting (打猎) is the best way to control the animal populations. Wildlife managers will see if there's enough food in an area and decide its carrying capacity (容量). Then hunters with licenses are sent to help control the number of deer. Hunting is usually not allowed in cities or suburbs, however.

Some people have the idea to catch the deer and move them to other places. But this method is expensive and requires finding another place that can accept the deer without breaking the balance of ecosystem.

Scientists are also working to develop chemicals to control the birth rate in deer populations. But this plan works for only one year at a time.

Should People Take Indirect Action?

Some suggest bringing in natural enemies of deer, such as wolves, lions and bears, to areas with too many deer. But these animals could also hurt dogs, cats, and even humans. Other communities have built tall fences (篱笆) around areas to keep out the deer. However, this is impossible for farmers.

Some people are against any kind of action. They support leaving the deer alone. Animal populations in an area naturally go up and down over time. Doing nothing means that some deer will die of hunger or illness. But finally, the population will reach a size within the carrying capacity of the environment. So, let nature go its own way.

42. According to the passage, increased numbers of deer can bring _______ to people in the area.

A. water pollution

B. traffic accidents

C. serious illnesses

D. growing populations

43. Which of the following is the best to fill in the "____________" in the passage?

A. Should People Do Nothing?

B. Should People Protect the Deer?

C. Should People Take Special Action?

D. Should People Drive the Deer Away?

44. The writer most probably agrees that ________________.

A. farmers can build fences to keep the deer out

B. people should leave the deer alone in the wild

C. hunting is the best way to control the deer populations

D. it's great to catch the deer and move them to other places

45. The writer organizes this passage by ________________.

A. telling stories

B. using numbers

C. giving opinions

D. describing scenes

四、任务型阅读(本题有5小题,每小题1分,共5分)

陈琳准备在学校外语文化节上介绍巧克力脆饼(chocolate crunchies)的制作方法。请你帮她从A-E 中选择相应的图片,填入46- 50题的各个步骤中,完成PPT演示文稿。

?

?

?

?

1)_____Step1.Break?the?dark?chocolate?into?small?pieces.Put?them?into?a?saucepan.

2)_____Step2.Add?the?butter?and?honey(sugar?is?also?OK).

3)_____Step3.Heat?gently?until?the?mixture?is?smooth.Stir(搅动)the?mixture?while?it is heating.Do not let the mixture boil.

(4)______Step4.Take the saucepan off the heat and wait for 5 mintues add the comflakes to the mixture Mix it well

(5)_____Step5.Spoon the mixture into paper cake,Put hte cups with chocolate crunchies into the fridge leave then for 6 hours to set

46. ________47. _________48. __________49. __________50. _______

五、选词填空(本题有6小题, 每小题0. 5分, 共3分)

用方框中所给的词完成下列句子, 使句子通顺、正确。每词限用一次。

A. tidy

B. empty

C. collect

D. simply

E. produce

F. promise

51. When we make a ____________ to others, we should keep it.

52. It's a good habit to keep your room ____________ every day.

53. I happened to know that my grandpa used to _____________ tea sets.

54. When travelling in Singapore, You can ___________ speak Putonghua a lot of the time.

55. The Chinese company Huawei is always trying to ________ the best smart phones all by itself.

56. Bob wanted to get something to eat from the fridge, but found it _____________.

II

说明:本卷共三大题,满分34分。

六、单词拼写(本题有9小题,每小题1分,共9分)

根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出正确的单词。每空限填一词。

In Chinese lunar calendar, people 57 (划分) the year int0 24 solar terms (节气) . Start of Summer means the coming of a new 58 (季节) summer. and it begins on May 6 and ends on May 21 this year.

The temperature will 59 (上升) quickly during this period.

Here are three things about how Chinese greet the Start of Summer.

Checking one's weight

The 60 (风俗) of weighing people at the Start of Summer started from the Three Kingdoms Period and is 61 (仍然) popular in South China today. It's said that this practice will bring health and good luck to the people weighed.

Eating eggs

In ancient China, people believed a 62 (圆的) egg was a symbol of a happy life and eating eggs on the day of Start of Summer was a good 63 (愿望) for good health. People put leftover tea into boiled water together with eggs to create "tea egg". Today it has become a 64__ (当地的) snack in many places of China.

Taking care of the heart

According to Chinese traditional medicine, Start of summer is a key time to moisten the heart. When it grows hot, heat can affect human health. So people 65 (更喜欢) food such as fruit and vegetables rich in vitamins and cool in nature.

七、语法填空(本题有10小题,每小题1分,共10分)

阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。

?

I can't believe I'm finally here! The trip from Hong Kong 66 (be) long and tiring, but I made it. My hotel is nice and I am staying in a guesthouse in the central area of Madrid. I got a cheap and simple room, much 67 (small) than my own room back home. It only has a small bed and shower, 68 _ it is quite comfortable to stay in.

The weather here is wonderful. It's warm and sunny, 69 clear blue skies every day. It's great for sightseeing, because there are a lot of things to see and do. I've found a friendly guide here and yesterday I 70 (show) around the city. Tomorrow he will take 71 (I) to Andalusia to visit the city of Granada. I can't wait 72 (see) the Alhambra Palace and other places of interest. Also, I 73 (real) want to try the food there - especially gazpacho, 74__ kind of cold soup which I hear is special, very different from anything else in Spain.

I'll bring you back some 75 (present). See you next month!

Love, Jamie

八、书面表达(本题15分)

5月18日是国际博物馆日,下图是你班同学参观博物馆的情况。请你结合调查结果、自己的参观经历和感受,写一份报告,并在英语课上汇报。

?

注意:1. 词数:80-100 (短文首句已给出,不计入总词数)

2. 文中不得出现真实的姓名和校名。

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________

浙江省201 9年初中毕业学业考试(湖州市)

英语参考答案和评分标准

参考答案:

一、听力(本题有15小题,其中1-10小题每小题1分,11-15小题每小题2分,共20分)

1. B

2. A

3. C

4. C

5. A

6. B

7. B

8. A

9. B 10. A

11. B 12. C 13. C 14. A 15. C

二、完形填空(本题有15小题,每小题1分,共15分)

16. A 17. C 18. A 19. D 20. D

21. B 22. D 23. C 24. B 25. A

26. C 27. C 28. B 29. A 30. D

三、阅读理解(本题有15小题,其中31- 37小题每题1分,38-45小题每题2分,共23分)

31. B 32. D 33. C 34. A 35. D

36. C 37. C 38. B 39. A 40. D

41. D 42. B 43. A 44. B 45. C

四、任务型阅读(本题有5小题,每小题1分,共5分)

46. C 47. E 48. A 49. D 50. B

五、选词填空(本题有6小题,每小题0.5分,共3分)

51.F 52.A 53.C 54.D 55. E 56.B

六、单词拼写(本题有9小题,每小题1分,共9分)

57. divide 58. season 59. rise 60. custom 1. still 62. round 63. wish

64. local 65. prefer

七、话法填空(本题有10小题,每小题1分,共10分)

66. was 67. smaller 68. but 69. with 70. was shown/was showed 71. me

72. to see 73. really 74.a 75. presents

八、书面表达(共15分)

Possible version:

Visiting museums has become one o f the most popular ways for us students to spend our spare time. According to the survey made in our class, almost all the students have been to museums, such as science museums, tea museums and film museums, etc.

Among them, the science museum is our favorite.

I've been to Huzhou Science Museum and Lu Yu Tea Museum. I like the tea museum very much, because I can learn about the histor and development of tea and watch the tea art performances there as well. What I'm interested in most is the show of beautiful tea sets, which has left a deep impression on me.

Museums make it possible for us. 'students to learn knowledge and experience cultures at the same time. Why not visit more?

备注:以下内容仅显示部分,需完整版请下载!

标签:

点评:

+1
0

分享:

文档格式:doc

下载文档
版权申诉 举报

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright? 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

?

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。