欢迎来到莲山课件网!

您当前的位置:

2019年浙江宁波英语中考试卷(答案)

英语试题

姓名__________ 准考证号__________

考生须知:

1.全卷分试题卷I、试题卷II和答题卷。试题卷共8页, 有6个大题, 61个小题。满分为95分, 考试时间为90分钟。

2.请将姓名、准考证号分别镇写在试题卷和答题卷的规定位置上。

3答题时, 把试题卷I的答案在答题卷I上对应的选项位置用2B铅笔涂黑、涂满。将试题卷II答案用黑色字迹钢笔或签字笔书写, 答案必须按照题号顺序在答通卷II各题目规定区域内作答, 做在试题卷上或超出答题区城书写的答案无效。

试题卷I

一、完形填空(本题有15小题, 每小题1分, 共计15分)

阅读下面短文, 掌握大意, 然后从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

Charlie Chaplin's parents separated a year after his birth in 1889. He lived with his mother and elder brother in a flat in London.

Mrs. Chaplin managed to 1 her children, her own with the money she made as a singer.

__2 , their economic(经济的) situation changed when she became ill with laryngitis(喉炎) in 1894. Instead of resting her 3 until it got better, Mrs. Chaplin kept on singing. Her voice got weaker and weaker and she began to find it 4 . to find well-paid work.

One evening Charlie happened to be in the theatre 5 , his mother singing on stage. Suddenly, her 6 . She tried to finish the song, but the audience (观众) began to whistle and got angry. Mrs. Chaplin could not continue any longer and walked 7 the stage crying.

The stage manager knew he had to do something quickly 8 the embarrassing situation. He remembered Charlie once sang at a party. He 9 took Charlie by the hand to the stage. After a brief introduction, he left Charlie to please the audience.

Charlie began to sing and dance in front of hundreds of people. The audience enjoyed the __10 very much and began to throw money 11 Charlie saw this, he immediately stopped singing and announced to the audience that first he would 12 the money and then he would finish the song. The audience found this announcement especially 13 and started to throw even more money onto the stage.

Charlie felt perfectly at home on stage. He did not feel 14 at all and danced and sang more songs to the audience. To his amazement, there was more 15 and more money throwing.

That night was Charlie's first public performance on the stage and his mothers last.

l. A. support B. leave C. ask D. face

2. A. Although B. So C. However D. Besides

3. A. sight B. voice C. smell D. hearing

4. A. easy B. difficult C. interesting D. boring

5. A. feeling B. keeping C. realizing D. watching

6. A. rested B. dropped C. broke D. raised

7. A. onto B. off C. towards D. around

8. A. create B. save C. continue D. explain

9. A. slowly B. patiently C. quickly D. coldly

10. A. thought B. description C. speech D. performance

11. A. If B. Till C. When D. Before

12. A. take out B. throw away C. put down D. pick up

13. A. funny B. lucky C. helpful D. painful

14. A. shy B. sad C. satisfied D. excited

15. A. trouble B. anger C. silence D. laughter

二、阅读理解(本题有15小题, 每小题2分, 共计30分)

阅读下面材料, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

(A)

Sing a Song of People

by Lois Lenski

Sing a song of people!

Walking fast or slow;

People in the' city

Up and down they go.

5 People on the sidewalk,

People on the bus;

People passing, passing,

In back and front of us.

People on the subway

10 Underneath the ground.

People riding taxis

Round and round and round.

People with their hats on,

Going to the doors;

15 People with umbrellas

When it rains and pours.

People in tall buildings

And in stores below;

Riding elevators

20 lip and down they go.

People walking singly,

People in a crowd;

People saying nothing,

People talking loud.

25 People laughing, smiling,

Grumpy people too;

People who just hurry

And never look at you!

Sing a song of people

30 Who like to come and go;

Sing of city people

You see but never ▲!

16. The poem is about a ______________ city.

A. beautiful

B. busy

C. rainy

D. small

17. In Line 21, the word "singly" means ___________________.

A. alone

B. fast

C. slowly

D. quietly

18. According to the poem, the best word for the blank is________________.

A. borrow

B. throw

C. know

D. allow

(B)

Many people might think that if they had more money, then they would he happier in life. For example, people might look at what others have, like expensive clothes or nice cars, and wish they could have the same. But the things that money can buy can not bring happiness to a person for long.

①But is that really true? Studies have found that money can, in fact, make people happier. ②Instead, it's giving money to others that makes people happy, ③It could be buying a present for a friend or a family member. ④It could he buying a homeless person food to eat. It could he giving money to a person in need. Just think about the last time you used your own money to do something for someone else. How did you feel? Whether it is a small or large amount of money. People feel happier when they give. This is because?making someone else happy makes the giver happy, too.

This idea of connecting your happiness to the happiness of others is described as a ubuntu in an African language. There is even a story about a man visiting Africa who asked some kids to race to a nearby tree. 'Me first child to touch the tree would get a sweet treat. Surprising, all the children held hands and ran together. They all touched the tree at the same time. The man asked why they had done this. 'Me children simply said they could only enjoy eating the treat if everyone had one.

19. The writer says that buying things _______________.

A. can make people worried

B. can make people nervous

C. may lead to sadness for long

D. may lead to happiness for a short time

20, Where can we best put "But its not having money that brings happiness." n Paragraph 2?

A.①

B.②

C.③

D.④

21. Why does the writer quote(引用) a story in Paragraph 3?

A. To explain Africans like sweets.

B. To show examples are not enough-

C. To make the writer's opinion clearer.

D. To express happiness is from children.

22. What does the writer try to tell us?

A. Buying new things can make people happy.

B. The key to happiness is making others happy.

C If you want to be happy, you can visit Africa.

17. People who have a lot of money might not be happy.

(C)

The year was 1985. America and England had already fought two wars. Now, they were at peace. But one day a pig got hungry. And it nearly caused another war between the two countries.

The pig was owned by a British man who lived on a small island. The island was just of the western part of North America. Both England and the US said the island was theirs. Across the island from the British man lived some American farmers. Everyone on the island got along peacefully. But the peace ended the day the British man's pig decided to eat some of an American farmer's potatoes.

One of the American farmers shot and killed the pig. Then the pigs owner wanted $100 from the man who shpt the animal. That was a lot of money, so the farmer refused to pay it. The British and Americans began to argue, and the situation got worse. The farmers asked the governor over the island at that time for help. He sent a group of soldiers to protect the farmers. The British answered by sending 2,000 soldiers. The British were on one side of the island, and the Americans were on the other. The problem that began with the pig was about to become, shooting war.

When news of the problem reached Washington and London, both leaders were surprised. Neither country wanted another war. They sent some men to try to fix the problem. After . discussion, it was decided that each country would keep a small group of soldier on the island. They would stay there until the two countries could decide who owned the island. Then the others would have to leave.

Twelve years went by. Neither side wanted to give up, the island, but they knew they had to do something. They asked the leader of Germany to help decide. After nearly a year of discussion, a decision was made. America would get the island.

Finally, the Pig War was over and only one shot was fired. That was the shot that killed the pig!

23. What caused the problem on the island according to the passage?

A. An American shot a British man.

B. A group of soldiers came to the island.

C. British men destroyed an American's farmland.

D. A British man's pig ate some potatoes of an American farmer's.

24. The underlined word "they" in Paragraph 4 refers to _______________.

A. the farmers

B. the leaders

C. the soldiers

D. the Germans

25. According to the passage, the real purpose of the two countries was _________________.

A. to own an island

B. to kill, pig

C. to get more money

D. to start a war

26. Which of the following might he the best title for the passage?

A. The Pig Island

B. The Pig War

C. The Pig on the Island

D. The Island War

(D)

Big data(数据) is。lot of sets of information that are put together so they can be used by a computer program. The computer program looks for different kinds of answers or patterns in the data. Big data can have different kinds of information from many sources, such as information that comes from schools, social media sites, companies and governments. One set of data can have people's names and addresses. Another set can have what they like, where they go to school, and how much time they spend on the computer

Big data can be used in many ways. The government uses it to understand how many people travel on buses or trains. This information is then used to make bus or train systems better. Some schools use big data to understand which children may need extra help in class. The teacher can then give certain students more help or support so those students can succeed in school. Companies use big data, too. It helps them understand who buys their products. For example, one company uses weather data to see when people eat the most ice cream.

Big data can be used for good reasons. Some hospitals use big data to predict if a baby who is bum too early will get sick. The hospital can then take extra steps to take care of that baby so he, she does not get sick. Big data can also be used for bad reasons. It can be used to predict which kinds of people are likely to break the law or hurt others, even if they have not done anything wrong.

How can big data be used for good and bad things? It is because the computer programs used to look at big data and understand it are written by people. People think a certain way. Because they think a certain way, they build a model of those ideas. These ideas are then used to look at the data. Sometimes, these ideas are helpful for people or businesses. Other times, bad ideas can cause problems for certain groups of people.

27. This reading is about ___________________.

A. what big data is and how it is used

B. what schools and hospitals people like

C. where important data is collected and stored

D. how big data is controlled by governments and companies

28. One company uses weather information to ______________________.

A. help children in need

B. know when people will visit the hospital

C. find out who tides the bus or train

D. understand when people will need ice cream

29. The main idea of Paragraph 3 is _____________________.

A. big data can be used for good reasons

B. we can use big data in a number of ways

C. big data can be used for both good and bad reasons

D. we can use big data to prevent babies from getting sick

30. The overall tone (总基调) of this reading is _______________________.

A. sad and personal

B. personal and scientific

C. informative but silly

D. scientific and informative

三、任务型阅读(本题有5小题, 每小题1分, 共计5分)

阅读下面材料, 将图片所示步骤(A-D) 与第31-34小题相应的文字匹配, 并完成第35小题。

Some experts believe that burpee (立卧撑) is the best exercise in the world because this exercise is one that

anyone can do very easily and extremely cheaply.

How to perform the basic burpee correctly:

?

31._________ Keep your back straight, squat (下蹲) down and place your hands on the floor.

32._________ Begin in a standing position with your back straight and your arms at your sides.

33._________ Bring your feat back to the squat position by placing your hands on the floor. Then

jump straight up as high as you can after the squat position, holding your arms up directly over?your head.

34.______ Move your feet back behind you, so that you move from a squat position to a?full--length leg extension. Keep both arms and legs straight and strong.

35. As a form of exercise, the burpee is ________________.

A. difficult and boring

B. useful but difficult

C. simple and inexpensive

D. simple but expensive

试题卷II

四、词汇运用(本题有15小题, 每小题1分, 共计15分)

A. 根据下列句子及所给汉语注释, 写出空缺处各单词的正确形式(每空一词) 。

36. The two little girls often stay together to____________ (分享)their secrets.

37. This kind of silk feels much ____________ (柔软的) than that one.

38.1川。to go abroad to celebrate my twentieth birthday in ____________ (八月) .

39. At the meeting the boss ____________ (赞扬) John for the progress he made.

40. More and more people have realized the importance of spreading our _____________(传统的) culture.

41. We can see clearly that Mongolia___________ (位于) between China and Russia on the map.

42. Could you please show me your ______________ (护照), young men?

43. You'll forget the dancing skills easily ______________ (除非) you practice them often

44. We ____________ (很少地〕hang out at weekends recently.

45. In Ningbo, everyone knows that things in blue rubbish bins can be___________ (回收利用).

?

Li Tao: Yes, both in the past and now

Annie: Where is tea 46 in China?

Li Tao: In many different areas. For example, Anxi and Hangzhou are 47 known for their tea.

Annie: Well, can you tell me 48 to produce tea as much as you can?

Li Tao: Sure. As far as I know, tea plants are grown on the sides of mountains. When the 49__ are ready, they are picked by hand and then are sent for processing.

Annie: What happens next?

Li Tao: The tea is packed and sent to many different countries and places around China.

Annie: It 50 that many people all over the world drink Chinese tea.

Li Tau: Yes, people say that tea is good for both health and business!

五、语法填空(本题有10小题, 每小题l分, 共计10分)

阅读下面短文, 在空白处填入一个适当的词。或填入括号中所给单词的正确形式。

An old man went to India. When he got山ere, he saw some fruit for sale, but most of it was very cheap. The (51) (cheap) thing was a basket of red fruit.

"How much per kilo?" the old man (52) ( ask).

"Two rupees (卢比) ," the shopkeeper answered. Two rupees in India is almost nothing, 53

the old man bought a whole kilogram and started eating it.

However, as soon as he started eating, his mouth began (54) (burn), his eyes began to water, and his whole face became a red (55) the fruit. As he coughed and struggled to breathe, he jumped up and (56) , screaming:“Ah! Ah! Ah! ”

And yet he continued to eat the fruit. Some people who were looking at him shook their __(57) (head) and said, "You are crazy? Those are chili peppers (辣椒) ! You can't just eat them by the handful!”

The old man said to (58) (he), "I paid for them, so I must eat them."

This old man seemed pretty stupid. But are we so much smarter? All of us have (59)__ (spend) money and time on something一maybe a relationship, or a business, or a job一and sometimes, even if we know there's no hope that things will change, we still continue with it.

What we can learn (60) the old man is this; if you've Lost a lot over something that doesn’t work, let it go and move on. It's better than continuing to lose.

六、书面表达(本题有1小题,共计20分)

61.回顾初中三年。有许多事令人难忘。校英语报如Have Your Say栏目正面向九年级毕业生征文。假如你是李华,请你选择其中一个话题, 并结合具体事例, 用英语写一封信表达你对某个人的谢意或歉意,参加此次征文活动。

要点如下:

?

注意:(1) 短文必须包括你所选择话题的所有要点, 并适当拓展;

(2) 文中不得出现真实的人名和校名;

(3) 词数:80-100,书信格式已给出;

(4) 首句供参考Looking back on the past three years, I’d like to say...

Dear ___________________,

____________________________________________________________________________________________

Li Hua

?

?

参考答案与评分参考

英语

一、完形填空(本题有15小题, 每小题1分, 共计15分)

1.A

2.C

3.B

4.B

5.D

6. C

7. B

8. B

9. C 10. D

11. C 12. D 13. A 14. A 15. D

二、阅读理解(本题有15小题, 每小题2分, 共计30分)

16.B 17.A 18.C 19.D 20.B

21. C 22. B 23. D 24. C 25. A

26. B 27. A 28. D 29. C 30. D

三、任务型阅读(本题有5小题, 每小题1分, 共计5分〕

31. B 32. A 33. D 34. C 35. C

四、词汇运用(本题有15小题, 每小题1分, 共计15分)

36. share 37. softer 38. August 39. praised 40. traditional

41. ties/is 42. passports 43. unless 44. seldom 45. recycled

46. produced 47. widely 48. how 49. leaves 50. seems

五、语法填空〔本题有10小题, 每小题1分, 共计10分〕

51. cheapest 52. asked 53. so 54. to burn/ burning 55. as

56. dawn 57. heads 58. himself 59. spent 60. from

六、书面表达〔本题有1小题, 共计20分)

Possible version 1:

Dear Alice,

Looking back on the past three years, I'd like to say thanks to you for helping me with my English.

When I was in Grade 7, I was not good at English. I just hid behind my text book and never said anything in class. Once I did very badly in an English test, and I lost heart. However, you had a patient talk with me and encouraged me to be more active in class.

Since then, I have worked harder and made great progress. I feel lucky to be your student.

Thank you again. Wish you goal luck.

Yours,

Li Hua

(100 words)

Possible version 2:

Dear Alan,

Looking back on the past three years, I'd like to say sorry to you for arguing with you.

When we were in Grade 8, we lost the chance to get the first prize in the football match. I never stopped complaining to you that it was you who missed the goal. But you shouted back that you were not the only reason. You walked off angrily. From then on, we didn't talk to each other.

I have been regretting doing so. Soon we will graduate from our school. Let's forget about the past and become good friends again.

Yours,

Li Hua

(99 words)

书面表达评分标准

?备注:以下内容仅显示部分,需完整版请下载!

点评:

+1
0

分享:

文档格式:doc

下载文档
版权申诉 举报

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright? 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

?

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。